2006-11-14

Devantgardet är det nya avantgardet

Om ni hajar.

Vad avantgardet sysslar med ändras ju med tiden. Ja, så länge de är först, annars är de ju inget avantgarde. Med jämna perioder är neokonservativa föregångare, fastän de är bakåtsträvare. Det är lustigt. Tycker ni inte det?

Jag har länge letat efter ett användningsområde för ordet 'devantgarde'. Jag har inte hittat något jag verkligen gillat. Så jag dumpar det här. På min språktipp.

3 kommentarer:

hjon sa...

Ja, visst är det skönt att kunna dumpa orden på sin blogg. Lägga dem i en kapsel och skjuta ut dem i cyberrymden. Istället för att ängslas inför när man kommer att få Tillfället och om man verkligen kommer ha den timing som kommer krävas. Som att nervöst passa med en rullning på hand och se motståndarens poäng ticka iväg.

Anonym sa...

Ja, det är ung. samma visa med Niklas Ekdal på DN och hans kavalkad om Frappuchino-fikusar, latteliberaler och Gouche caviar , alla vädligt rbra ord men det är desvärre så sållan att man får använda dem så jag dumpar dem på din blogg.

F.ö. tycker jag om det indoengelska ordet preponed; istället för att något har blivvit uppskjutet så gör man det tidigare...inte jag men man kan ju drömma om det.

Crom! sa...

Haha. "A preponed death" låter härligt eufemistiskt.
Gauche caviar har ju några år på nacken, men känns fortfarande fräscht och nyfiskat. Jag gillar det.