2006-06-27

Lao Tse säger...

Cyklade till kontoret idag i den mest filosofiska av väderlekar: duggregn. Jag kom fram till att min samlade livsfilosofi kan klämmas in i två teser.

Den första: Ha inte för stora förväntningar på din omvärld. Allt bra som händer blir då en positiv överraskning och besvikelserna minimeras.

Den andra: Välj aldrig det vegetariska alternativet.

4 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Hmm, har nog exakt motsatt livsfilosofi. Kanske beror det på att jag inte är misantrop till den grad som jag gärna ger sken av att vara. Dock leder det onekligen till att jag ofta, allt för ofta, blir besviken på mina medmänniskor när de dummar sig och gör fel saker, tänker "fritt" och inte rätt, röstar rött eller bara inte ställer upp på behövande runtom.

Sen när man i alla fall kommer till det vegetariska alternativet, så är jag tveksam om man visst alltid skall välja köttet eller snarare som det allt mer är i vår moderna värden köttsurogat à la Kiki Danielssons favorit Falukorv, Mamma scans, och annat äckel. Det som ju gör att jag inte alltid äter vegetariskt är ju att vegetarisk man inte alltid är god (ex. oxfilé vs. rödbettebiff), men man skall ju också komma ihåg att världens mest kände vegetarian inte är Mahatma Gandhi elle Moby utan Adolf Hitler varför man ju kan tolka in att vegetarianer allt som oftast är psykopater och en sådan vill man ju inte vara. Hitler behöver inte ingen förklaring och i dagens förslappade samtid kan man ju också kalla allas vår favoritindier för psykopat (för vem skulle hungestrejka idagens samhälle eller ens offra sitt liv för andras väl idag, såvida man inte var störd på något sätt?). Moby är kanske inte psykopat men då får vi ju säga att han är undantaget som bekräftar regeln: ergo är du vegetarian idag är du i alla fall på snudd av att vara psykotisk men igen, vem kan motstå en skopa sojabönsglass en varm sommardag...? ...Det kan jag alltid göra!

Andreas

Anonym sa...

Varför gör datorn sådär?