2007-06-15

Tro inte att du inte är hjärntvättad

Fan vad jag bloggar på jobbet, alltså på idiotjobbet. Kanske är det så att det faktiskt funkar, det där med att ha ett icke-intellektuellt jobb för att ha tid att tänka. När jag skriver artikar eller översätter har jag ju absolut inte tid med sånt.

Men så till saken.

Jag rullade förbi tullarna nyss. De hade på sig sina beskäftiga uppsyner och blå overaller och charterturisterna gick i vägen och för mig i strida strömmar på väg ut. (De kan för övrigt verkligen inte designa uniformer längre. Gaultier borde kallas in. Han skulle kunna göra något coolt, jag vet, jag har sett Femte elementet.) Turisterna kom hem från Turkiet och Grekland och svennemammorna var feta och svennedöttrarna blonda, svennesönerna var - rys med mig nu - klädda i "street wear" och papporna såg ut att vara döda inombords.

I sakta mak rörde sig folkpastejen ut genom tullpassagen. Det uppstod ett fuktigt ljud mot väggarna när den flöt fram, som av mikrofonsmask i P1, fast ihållande. Tullarna, myndiga blå korvar med lika många tygmärken som overallteknologer, rörde inte en min. Rakryggade och ariska, mestadels iallafall, stod de där.

Jag passerade dem. De höll käft. Men så hörde jag "Varifrån reser du?" sägas med vad som väl nästan får kallas babyspråk bakom mig. Jag kastade en blick över min herrefolksaxel.

En av kvinnorna i tullkorvsskaran hade lasrat fram fredagens gladaste leende och ställt frågan till den ENDA mörkhåriga människan som gick förbi. Den kvinnan var inte charterresenär och kunde inte svenska. Hon gestikulerade och försökte prata med tullkorvskvinnan på utrikiska. Jag åkte vidare och tullen letade heroin.

Jag skrattade en smula åt lustigheten med min inre mun, alltså åt det att tullarna visade sin särbehandling så öppet och blatant.

Men det är ju inte charterturisterna som smugglar in heroinet, utan fattiga bulvaner från främman' land. Dagsens sanning, det är det. Tullen har nog ganska bra koll på hur man ser vem som har rent mjöl i sin BK22WHX.

Det som är kul med det är att det är så oerhört otidsenligt. Det är verkligen inte politiskt korrekt att skilja ut människor för att de kommer från andra länder.

Tänk, om DO fick reda på att tullarna plockade utrikiska russin ur en i övrigt arisk kaka, då skulle han kräva att tullarnas nedslag skulle följa landets demografiska profil.

Ni får plocka in 1 svartskalle på 9 svennar, skulle han säga.

Haha, jag kanske ska DO-anmäla tullen för att ordna lite liv i luckan. Alltid är det väl nån presumtiv Sverigedemokrat som emigrerar.

För övrigt litar jag på att tullen gör ett bra jobb. Men fan vad fula kläder de har. Det ser ut som om de skulle ut på stridsövning i en marinblå skog.

Inga kommentarer: